Bırakınız Amerikayı İkna Etmeyi - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-
Bırakınız Amerikayı İkna Etmeyi - Güner Yiğitbaşı
Ülkeyi yöneten siyasal iktidarların en öncelikli görevi, yurttaşlarının en temel hakkı olan yaşam haklarını güvence altına alarak, yaşam hakkının uygulamaya geçirilmesidir.

Yaşam hakkının olmadığı bir yerde, diğer hak ve özgürlüklerin hiçbir değeri olamaz. Yaşam hakkı, iktidar tarafından güvence altına alınarak can güvenliği sağlanacak ve yaşayacağız ki;sıra diğer özgürlüklere gelebilsin. Can güvenliğinin ve yaşam hakkının sağlanamadığı bir ortamda, artık özgürlüklerden bahsedilemez. Diğer özgürlüklerin bir değeri olamaz.

Bu nedenle, siyasal iktidarlar yurttaşlarının can güvenliklerini sağlayamadıktan sonra, yurttaşlarının toplu ölümlerine neden olan  terör eylemlerini hangi yasadışı örgütün gerçekleştirdiğinin bir önemi yoktur. Katliam eylemini gerçekleştiren örgüt'ün; PKK, PYD,YPG, IŞİD veya bir başka yasa dışı örgüt olması, acı sonucu değiştirmeyecek, terör ile hayatlarını kaybeden yurttaşların hayata dönmeleri mümkün olmayacaktır.

Ancak, terör eylemini ve katliamı gerçekleştiren örgütün kimliğinin belirlenmesi de, tabiatıyla gerekli ve önemlidir.Zira, siyasal iktidar ona göre karşı önlemlerini alacak ve yurttaşlarının can güvenliklerini sağlamaya çalışacaktır.

28 Yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan son Ankara katliamını gerçekleştiren örgütün kimliğinin açığa çıkarılması da gerekli ve önemlidir.Ancak, soruşturma henüz tamamlanmadan, gerçekleştirilen terör eyleminde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın acılarını henüz yaşamakta iken, medyanın karşısına çıkıp, acele ile bu eylemi PYD (YPG) gerçekleştirmiştir diyerek, bu eylemin siyasi sorumluluğundan kurtulmak, eylemin acısını hafifletmeye çalışmak mümkün değildir.

Ankarada gerçekleştirilen patlama ve toplu katliam eyleminin; PYD tarafından gerçekleştirildiğine dair, siyasal iktidarın devlet ciddiyeti içinde yaptığı açıklamaların doğruluğunu, bir vatandaş olarak  biz de kabul etmek durumundayız, ancak,Amerika'nın, PYD (YPG) örgütünü bir  terör örgütü olarak görmemesi ve bu konuda siyasal iktidar ile Amerika arasında oluşan ihtilaf nedeniyle, siyasal iktidarın; öncelikli olarak kendi siyasal sorumluluğunu görmezlikten gelerek, bu eylemi, Amerikaya karşı PYD (YPG)'nin bir terör örgütü olduğunu ispat etmek için kullanmaya kalkışmasını, öncelikli olarak eylemi bu yönüyle öne çıkarma gayreti içine girmesini anlamak mümkün değildir.

Amerika; bu eylemden önce de, PYD (YPG)'nin bir terör örgütü olduğunu bilmiyor muydu?Biliyordu tabi, ancak işine gelmiyordu, bu nedenle, Amerikayı PYD'nin bir terör örgütü olduğunu ikna etme gayreti içine girerek, eylemdeki istihbarat zaafiyetini gözardı etmemek gerekir.

19/02/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat
-Reklamlar-
Bırakınız Amerikayı İkna Etmeyi - Güner Yiğitbaşı Bırakınız Amerikayı İkna Etmeyi - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 20:19:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam