Chp'nin Aldığı Karar Yerinde Ama Eksiktir - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-
Chp'nin Aldığı Karar Yerinde Ama Eksiktir - Güner Yiğitbaşı
Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemiz için ATATÜRK demektir.

CHP'nin; ATATÜRK tarafından kurulduğunu ve onun hatırası olduğunu bilmeyen yoktur.

CHP; iktidar olamasa da, ATATÜRK ile özdeşleştiği için, içeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırılara rağmen yıkılamamaktadır.

Biz, ATATÜRK'e ve CHP'ye gönül veren bir kişi olarak; CHP'nin iktidara gelememesine ve %25 oy oranına kilitlenmiş bulunmasına çok üzülenlerdeniz, CHP'ye yönelik, tarihten gelen tüm iftiralara ve ön yargılara, sanki çok partili bir düzen varmış gibi, CHP'nin iktidar olduğu tek partili dönemi, o günlerin çok özel koşullarından soyutlayarak, günümüzün çok partili düzeninin koşullarına göre değerlendirip eleştiren,  CHP'nin; iktidardan düşme pahasına, bu ülkeye çok partili demokrasiyi getiren parti olduğunu görmezden gelen, ATATÜRK'e alenen hakaret ve eleştirede bulunmaktan çekindikleri için, ATATÜRK'e CHP üzerinden saldıran ATATÜRK düşmanlarının kol gezdiği ülkemizde, CHP'nin iktidar olamamasına ve %25 oy oranına kilitlenip kalmasına üzülmekle birlikte, ülkemizde hala, ATATÜRK'e nankörlük yapmayan ve onu seven, en az %25 oranındaki ( ATATÜRK'ü sevmelerine rağmen, şu veya bu nedenle CHP'ye oy vermeyen %25 dışında kalan az sayıdaki vatandaşlarımızın hakkını teslim etmek amacıyla, en az %25 oranında demeyi uygun buluyoruz.)  bir kitlenin varlığını görmekle de, ezik bir mutluluk duyuyoruz.

Bu ülkeye yaptığı tüm kötülüklere, ülkeyi bugün içinde bulunduğumuz kan gölüne ve bölünme aşamasına getirmesine, 13 yılın tüm yıpranmışlığına rağmen, AKP'nin tüm bu eksi ve günahlarını görmezden gelerek onu hala iktidarda tutan, ülke yönetiminde olmamasına, iktidara geldiğinde göstereceği performansı bilmemelerine rağmen, muhalefetteki CHP'nin ise, en küçük bir falsosunu deve yaparak büyüten, günümüzün seçmen profilinde, hiç gereği yokken, CHP'yi ATATÜRK üzerinden yıpratan, ATATÜRK düşmanlarının ellerine koz veren, bir CHP kadın milletvekili tarafından, Meclisteki odasının duvarından ATATÜRK posterinin indirilmesi tartışmasını yaratan CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aylin NAZLIAKA'nın, partiden kesin ihracı talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararını alkışlıyor ve ancak eksik buluyoruz.

NAZLIAKA, hem suçlu hem de güçlü bir tutum sergilemiştir.

Yaydığı haber, şayet  gerçek dışı ise, bu eylemiyle partisine yönelik büyük bir suç işlemiş ve kamuoyunda, CHP aleyhinde, kurucusu olan ATATÜRK'e yönelik bir düşmanlık ve saygısızlık algısı yaratmıştır.

Parti kulisinde çok dar bir çevreye yaydığı ve ancak daha sonra tüm kamuoyunun haberdar olduğu bu haber doğru ise; partinin konuyu soruşturan heyetine, artık başka şeyler söylemenin zamanı geldi diyerek, meclisteki odasının duvarında asılı bulunan ATATÜRK posterini indirerek çöp sepetinin yanına koyan o kadın milletvekilinin adını, aslanlar gibi açıklaması zorunludur.

Neresinden bakarsanız bakınız, özünde eylemin doğruluğunu kabul eden, ancak failin ismini açıklamayan NAZLIAKA, bir parti suçu işlemiştir.

NAZLIAKA; hakkında verilen karardan sonra yaptığı açıklamasında yer alan; “Partimizde Atatürk düşmanları varmış gibi oluşturulan bu algıya karşı katı bir tutum izledim.... Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil. Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem” şeklindeki beyanları da çok komiktir.

NAZLIAKA; Yaptığı açıklamasında; CHP içinde, ATATÜRK düşmanları varmış gibi,bizzat kendisinin yaratmış olduğu algının, sanki başkalaları (yani konuyu kamuoyuna taşıyanlar) tarafından oluşturulduğu, kendisinin ise, bu algıya karşı katı bir tutum izlediği iddia ve savunmasında bulunmakta ve ilaveten de , konuyu daha fazla gündemde tutmamak ve partisini tartıştıracak bir davranış içine girmemek amacıyla, posteri indiren ismi açıklamadığını, ayrıca posteri indiren milletvekilinin iyi niyetinden de şüphe etmediğini dile getirmektedir.

Sayın NAZLIAKA; yanılıyor ve iyice batağa saplanıyorsunuz, bugün iyi niyetli olduğunu savunmanıza rağmen, boşboğazlık yapıp konuyu iki milletvekiliyle paylaşarak, CHP içinde ATATÜRK düşmanlığı varmış algısını bizzat yaratan kişi sizsiniz, madem ki o arkadaşınız iyi niyetli idi, niçin konuyu dillendirme ve iki milletvekili arkadaşınızla paylaşma gereği duydunuz?

Yanılıyorsunuz, Sayın NAZLIAKA; yol arkadaşı olduğunuzu belirttiğiniz ve ismine ATATÜRK posterini duvardan indirerek çöp sepetinin yanına koyma eylemi yapışmış bulunan CHP milletvekilini açıklamamakla, konuyu gündemden düşürmeyip, bilakis gündemin göbeğine taşımış olduğunuzun farkında dahi değilsiniz. Sizin bu tutumunuzdan sonra, bu pilav daha çok su kaldıracak, CHP daha fazla tartışılacaktır.

İşte bu nedenle, biz; NAZLIAKA'nın ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna tedbirli olarak sevki kararını yerinde bulmakla birlikte, bu kararı eksik görüyor ve kesin olarak suçlu olsun veya olmasın, kanser tedavilerinde olduğu gibi, kanser riskini tamamen önlemek adına, diğer sağlıklı hücrelere vereceği zarara rağmen kanser hastalarına verilen kemoterapi ve sağlıklı bazı hücre ve dokuların da ameliyetle kazınması gibi, kesin olarak netleşmemekle birlikte,  partinin selameti ve yüce menfaati açısından, adı bu poster indirme olayında dillenen kadın milletvekilinin de;radikal bir kararla, bu kez, şüpheden sanık yararlanır kuralından ayrılarak, partiden kendiliğinden istifa etmemesi halinde, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevkinin gerekli olduğunu değerlendiriyoruz.

03/02/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat
-Reklamlar-
Chp'nin Aldığı Karar Yerinde Ama Eksiktir - Güner Yiğitbaşı Chp'nin Aldığı Karar Yerinde Ama Eksiktir - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 20:23:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam