Dmitri Mendeleyev Kimdir, Google 8 Şubat Doodle Dmitri Mendeleev

-Reklamlar-
Dmitri-Mendeleev-Kimdir
DMİTRİ MENDELEYEV KİMDİR?

Google 8 şubat doodle'ı Dmitri Mendeleev oldu. Google Dmitri Mendeleev'in 182. doğum gününe özel doodle hazırladı. 8 şubat Dmitri Mendeleev'in 182.yaş günü... Peki Dmitri Mendeleev kimdir, Dmitri Mendeleev neden doodle oldu... İşte Dmitri Mendeleev hakkında detaylı bilgi...

Dmitri Mendeleev Kimdir?

Rus Bilim Adamı Dmitri Mendeleev 8 Şubat 1834 yılında Tobalska'da doğmuş ve 2 Şubat 1907 St. Petersburg'da ölmüştür

Dmitri Mendeleev periyodik Cetvel'i bulan bilim adamıdır...

Dmitri Mendeleev 32 yaşında St. Petersburg Üniversitesi'nde kimya profesörü olmuştur. En önemli çalışması ise periyodik Cetvel üzerinde olmuştur. Dmitri Mendeleev düzenlilikleri araştırmak için, elementleri özeliklerine göre sıraladı ve bugün hala kullanılan periyodik cetveli oluşturdu. Bilim adamı, Bu cetvelden yola çıkarak o zaman henüz bilinmeyen bazı elementlerin bulunacağını ve onların bazı özelliklerini öngördü.

Periyodik tablo, Mendeleyev'in mükemmel yorumculuğu ve üretici zekasının çarpıcı bir ürünüdür. Mendeleyev'in 25 büyük kitaptan oluşan diğer çalışmaları da oldukça ilginçtir. O'nun izomorfizm hakkındaki bilgileri organize etmesi, jeokimyanın gelişmesini sağlamıştır. Ayrıca, kritik kaynama noktasını bulup, çözeltilerin hidrat teorisini geliştirmesi onun büyük bir fizikokimyacı olarak anılmasına sebep olmuştur. Mendeleyev, 70 kadar akademi ve ilim topluluğunun üyesi idi. Kendi deyimiyle onun birinci hizmeti ilmi araştırmaları, ikincisi ise öğretmenlikti.

Bu yorulmaz deneyci ve öğretmen, toplumsal konularla da ilgiliydi. Hükümetin işlerine karışmaması için, verilen emri dinlemektense profesörlükten istifa etmeyi uygun buldu. Liberal düşünceleri destekliyor, saçlarını kestirmeyi reddediyor ve Çar'ın isteklerine karşı koyuyordu. Buna karşın "Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu" müdürlüğüne atandı. Mendeleyev, ilk periyodik cetveli bastırdığı zaman henüz 63 element biliniyordu. Ölümünden bir yıl sonra bilinen element sayısı 86 ya çıkmıştı. Bu hızlı artış, kimyanın en önemli genellemesi olan periyodik cetvel yoluyla sağlanmıştır.

1955 yılında Glenn Seaborg başkanlığındaki ABD'li fizikçiler tarafından sentezlenen 101 atom numaralı elemente, Dimitri Mendeleyev onuruna "mendelevyum" adı verilmiştir.

Dmitri Mendeleev kimdir, Dmitri Mendeleev biyofrafisi, Dmitri Mendeleev google, Dmitri Mendeleev doodle
-Reklamlar-
Dmitri Mendeleyev Kimdir, Google 8 Şubat Doodle Dmitri Mendeleev Dmitri Mendeleyev Kimdir, Google 8 Şubat Doodle Dmitri Mendeleev Reviewed by Unknown on 00:26:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam