Haziranda Vize Muafiyeti - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-
Haziranda Vize Muafiyeti - Güner Yiğitbaşı
Türkiye ile AB arasındaki göçmen zirvesinin ardından, havuz medyası müjdeyi verdi.
Türk Vatandaşları, Haziran.2016 da Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz girebilecekler.
Haber güzel ama, yalan olduğu için inanmadık tabi.
Avrupanın, göçmen dalgasıyla birden aklını kaybedip, ülkelerinin sınırlarını kayıtsız ve şartsız açarak, Haziran.2016 dan itibaren Türk Vatandaşlarını vizesiz ülkelerine kabul edeceklerine ihtimal dahi vermedik.
Suriyeli ve diğer Ortadoğulu insanları, göçmen olarak ülkelerine kabul etmeyen, bunu önlemek için Türkiye ile sıkı bir pazarlığa girerek rüşvet ödemeyi göze alan Avrupa, seksen milyonluk Türkiye'nin; azımsanamayacak önemli bir kısmı,hak, özgürlük ve demokrasi anlayışları, kültür düzeyi ile yaşam koşulları itibariyle, Suriyeli ve Ortadoğulu göçmenlerden farksız olan Türk Vatandaşlarını,durduk yerde, vize koşulu olmadan ülkelerine niçin alsınlar?
Neyse, işin aslı kısa sürede ortaya çıktı da, Türk Turizmcileri rahat bir nefes aldılar. Öyle ya, Rusya'nın Türkiyeye yönelik turist ambargosu ve ülkemizde hüküm süren yoğun terör nedeniyle, bu yaz ülke turizminde baş gösterecek olan durgunluk ve krizi yerli müşteriler ile atlatmaya çalışacak olan Türk turizmcileri; ülke insanımızın da, tatil yapmak üzere, Haziran ayından itibaren vizesiz olarak Avrupa ülkelerine gitmeleri halinde, boş kalacak olan  yataklarını kimlerle dolduracakları korkusundan kurtulmuş oldular ve ülkemizin turizmcileri de bir hayli rahatladılar.
Fransa Cumhurbaşkanı HOLLANDE; Brükselde yaptığı açılamada, “Türk Vatandaşlarının Schengen Bölgesine vizesiz girebilmesi için, 72 kriter yerine getirilmeli” demiş ve ilave ederek,  Haziran ayında vize muafiyetinin gerçekleşmesi için,bu kriterlerin, Haziran ayına kadar yerine getirilmesi gerektiğine, özellikle vurgu yapmıştır.
Fransa Cumhurbaşkanının, vize muafiyeti için yerine getirilmesini şart koştuklarını açıkladığı 72 kriter içinde bulunan basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması ve ülkemizde basın özgürlüğünün tesis edilerek, basının tamamen hür olabilmesi için dahi; bırakınız Haziran ayını, Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığı süresinin sona ereceği, şayet bir kez daha seçilirse, o sürenin veya bu arada  başkanlık sistemini kurar ve bu ülkeye başkan olabilirse, başkanlıkta geçireceği sürenin biteceği tarihe kadar mümkün olamayacağına göre; ülkemiz insanlarının vize muafiyetini kazanmaları ve vizesiz olarak Avrupa Ülkelerine gidebilmeleri,orta ve uzun vadede, hayalden öteye bir anlam ifade etmemektedir.

08/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

İzmir Barosu Üyesi Avukat
-Reklamlar-
Haziranda Vize Muafiyeti - Güner Yiğitbaşı Haziranda Vize Muafiyeti - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 19:48:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam