Ardanın Mutfagı 24 Nisan 2016 Ananaslı Ters Düz Kek Tarifi
Malzemeler;
Kek için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kek tabanı için;
Hazırlanışı;- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 5 dilim ananas
- Kek için; yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından sırasıyla sürekli çırparak sıvı yağ ve sütü ilave edin.
- Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin. Ardından yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
- Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın üzerine esmer şeker serpin ve ananas dilimlerini yerleştirin.
- Üzerine kek hamurunu döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Kek soğurunca ters çevirip servis edin.
Ardanın Mutfağı Ananaslı Ters Düz Kek Tarifi Yapılışı
Reviewed by Unknown
on
18:50:00
Rating:
Hiç yorum yok: