Nurselin Mutfağı Ape Yeşek Tarifi Yapılışı

-Reklamlar-
çerkez yemekleri

Nurselin Mutfagı 26 Nisan 2016 Kayseri Mutfagından İlhan (Temel) Hanımın Ape Eşek Tarifi

MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

Hamurları Kızartmak İçin;
1,5 su bardağı sıvıyağ

çerkez yemekleri

HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri bir tencereye koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru için suyu, yumurtayı, yoğurdu, sütü, yağı ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Ardından unu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp ardından yemek tabağı büyüklüğünde açın. Sonrasında ikişer parmak kalınlığında kesin. Kestikten sonra içe doğru rulo gibi sarıp uçlarını birleştirin. Daha sonra yaptığınız hamurları kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbete atıp şerbetledikten sonra servis edin.
-Reklamlar-
Nurselin Mutfağı Ape Yeşek Tarifi Yapılışı Nurselin Mutfağı Ape Yeşek Tarifi Yapılışı Reviewed by Unknown on 18:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam