Nurselin Mutfağı Baste Şıps Tarifi

-Reklamlar-
çerkez yemekleri

Nurselin Mutfagı 25 Nisan 2016 Kayseri Mutfagından İlhan (Temel) Hanımın Bate Şıps Tarifi

MALZEMELER
Bir bütün tavuk
3 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
Tuz

Muhalebisi İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı un
1 litre tavuk suyu
4 diş sarımsak

Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuğu parçalara ayırıp haşlayın. Diğer tarafta da bulguru 6 bardak suyla haşlayın. Tavuk haşlandıktan sonra etini ve suyunu birbirinden ayırın. Bulgur da piştikten sonra tahta kaşıkla karıştırarak hamur kıvamına getirin. Sonrasında muhallebisi için tereyağını bir tencereye koyup eritin. Eriyen yağa unu ekleyip kavurun. Kavrulduktan sonra ayırdığınız tavuk suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynayan suyun içerisine sarımsakları dövüp ekleyin. Geniş bir tepsinin ortasına hamur kıvamına gelen bulguru yerleştirip en ortasını çukur gibi açın. Açtığınız kısma yaptığınız muhallebiyi dökün. Kenarlarına ise haşlanan tavukları dizin. Son olarak tereyağında toz biber yakıp ortasına dökerek servis edin.
-Reklamlar-
Nurselin Mutfağı Baste Şıps Tarifi Nurselin Mutfağı Baste Şıps Tarifi Reviewed by Unknown on 18:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam