5 Bin TL'lik Sözleşmeli Öğretmenlik Geliyor !!

-Reklamlar-
Sözleşmeli öğretmenlik için çalışmalar başlanıyor, alımların ne süre yapılacağı müracaat şartları netleşmeye başlandı. Sözleşmeli muallim alımları ile alakalı merak edilenler, kimler sözleşmeli öğretmen olabilmekte çalışma süresi ne kadar, atama istenebilecek mi ne kadar maaş alacaklar? Detaylar haberimizde!

 Sözleşmeli öğretmenlik geliyor 5 bin lira maaş !


Sözleşmeli öğretmenlik için çalışmalar başlanmıştır, alımların ne süre yapılacağı müracaat şartları netleşmeye başlanıyor. Sözleşmeli öğretmen alımları hakkında merak edilenler, kimler sözleşmeli öğretmen olabilmekte çalışma süresi ne kadar, atama istenebilecek mi ne kadar maaş alacaklar? Detaylar haberimizde!

2016 ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Sözleşmeli öğretmen alımı merakla beklneiyordu. şimdi tayin etme zamanı,  darbe girişiminden sonra alınan kararlar gereği OHAL kanun Hükmünde Kararnameyle milli Eğitim Bakanlığının boş öğretmen kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarında sözleşmeli öğretmen alımları gerçekleştirilecek.

2016 ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) Sözleşmeli öğretmen alımı,  yapılan kamu Personel Seçme sınavı (KPSS) puan sırasına gore atamalar gerçekleştirilecek, her bir pozisyonun 3 katına kadar namzet arasından sözlü sınav başarısına bakılırsa belirleme etme meydana getirecek. Yapılan açıklamalarda ilk sözleşmeli öğretmen alımı Eylül ayına kadar tamamlanacağı bilgisi geldi. Mülakatların peşinden alımlar gerçekleştirilecek, muallim alımlarının Eylül ayında yapılması gerçekleştirilecek…

TAZMiNAT VERiLECEK
Alınan kararla doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat ismi altında 400 - 500 TL arası bir ilave ödeme yapılacağı belirtiliyor.  Sözleşmeli olarak atanacak öğretmenler 5 bin liraya yaklaşan bir maaş alacak. Hesap şöyle;  net  maaş    tazminat   ek ders    kurs ücreti   nöbet ücreti  vs..

SöZLEşMELi öğRETMENLiK son olarak DETAYLAR 
ulusal Eğitim Bakanlığı MEB, "Sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin Yönetmelik", Resmi Gazete` de yayınandı ve yürürlüğe girdi. Atamalarda önce kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olacak ve ilk başlarda sözleşmeli öğretmenler burada yer piyasa illere yapılacak, ulusal Eğitim Bakanlığı MEB`in boş öğretmen kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4`üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilecek. 

Ulusal Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmen atamaları için başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlarda netleşti. Mezun olunan yükseköğretim programının, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin sonucuna nazaran belirleme etme yapılacak alana uygun olması, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç, Bakanlıkça uygun görülen pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması gerekecek.

Başvuruda bulunmak için KPSS`den, atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üstünde puan almış olma şartı ile devlet memurluğundan ve ya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza alınmamış olması koşyüce da getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına şubatta atam ayapılacak, ulusal Eğitim Bakanlığı nedeni ile lüzumlu görüldüğü pozisyonlarda, pozisyon olanakları ve ihtiyaç çerçevesinde bu dönem haricinde da tayin etme yapılabilecek. Belirlenen şartları taşıyanlar, bakanlığın duyurusunda belirtilen süre içinde sözleşmeli öğretmen olarak atanmak üzere başvuruda bulunabilecek. öğrenimleri ansızın fazla alana kaynak olanlar, bu alanlardan yalnızca biri için başvuruda bulunabilecek.

SöZLEşMELi öğRETMENLiK şARTLARı
Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek muallim sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor. Atanacak sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl tıpkı yerde vazife yapıcak. 5 yılın sonucunda kadroya alınacaklar 3 sene daha çalıştıktan sonra belirleme isteyebilecekler.  

SöZLEşMELi muallim ALıMı NE süre YAPıLACAK?
Ulusal Eğitim Bakanlığı, şark ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev oluşturan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Haberler doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan veya mazeret saygınlıkıyla atama istediğini ifade eden Yılmaz, Marmara Bölgesi`nin de en iyi öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

SöZLEşMELi öğRETMENLER HANGi iLLERE ATANACAKLAR
Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin
Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis
çanakkale
çankırı 
çorum
Diyarbakır
Elazığ
Erzincan 
Erzurum
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
ığdır
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
KırşehirKilis
Malatya
Mardin
Muş
NevkentNiğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
şanlıurfa
Tokat
Trabzon
Tunceli
Van
Yozgat
Zonguldak

maksimum muallim Açığı O BöLGEDE
Bakan Yılmaz, şark ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ve ya mazeret nedeniyle belirleme istediğini söz eden Yılmaz, Marmara Bölgesi`nin de en fazla muallim açığı bulunan bölge bulunduğunu vurguladı. Bakan Yılmaz, şu detayları paylaştı: 

"Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yine getireceğiz. Diyeceğiz ki `Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin bulunduğu yere yapılmaktadır`. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 sene süresince getireceğiz. 5 yılın nihayetinde performansına bakılarak bu öğretmenleri ekibe alacağız, üç sene da kadrolu şekilde çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık memleketimiz`nin dört bir tarafı kendi tercihine nazaran serbesttir diyeceğiz."

Yılmaz, ulusal Eğitim Bakanlığının teşkilat ve Görevleri mevzusu için yasa Hükmünde Kararname ile Bazı yasa Hükmünde Kararnamelerde değişim Yapılmasına Dair yasa Tasarısı`na, sözleşmeli muallim alımına ilişkin madde koyacaklarını bildirdi. "Uygulamaya ne süre başlanacağı" sorusu üzerine Yılmaz, "ilk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.
-Reklamlar-
5 Bin TL'lik Sözleşmeli Öğretmenlik Geliyor !! 5 Bin TL'lik Sözleşmeli Öğretmenlik Geliyor !! Reviewed by Unknown on 05:39:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam