Dünya'yı Sallayan Yeni Kapı Mitingi Son Dakika

-Reklamlar-
Cuntacılara karşı direnerek demokrasi destanı yazan milyonlar Yenikapı’ya aktı. Cumhuriyet tarihinin en büyük mitinginde türkiye düşmanlarına karşı net mesajlar verildi. Cumhurbaşkanlığı’nın organizasyonu ile yapılan mitingde 15 Temmuz’un ardından sağlanan birlik ruhu zirve yaptı. Cumhurbaşkanı ile AK Parti, CHP ve MHP liderleri tarihte ilk kez tıpkı miting meydanında buluştu.

FETö’cü cuntaya karşı tankların önüne yatarak, kurşunlara bedenlerini siper ederek darbecileri püskürten türkiye dün Yenikapı’da bir daha tarih yazdı. 15 Temmuz’un ardından darbecilere karşı sağlanan uzlaşı ruhu doruk yaptı ve Yenikapı’daki Demokrasi ve şehitler Mitingi’ne aktı. Tarihte ilk kez AK Parti, CHP ve MHP üç ayrıcalıklı parti aynı mitingde biraraya geldi. Yenikapı türkiye oldu, her yaş, görüş ve düşünceden kişinin görüntüsüyle dünyaya en net ve açık mesajı verdi: Darbeciler ve hainlere karşı tek kalp.. 

Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve şehitler Mitingiaygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mitingde daha sonra Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez dua etti. Ardından kürsüye sırayla MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı ismail Kahraman çıktı. Kürsüyü son şekilde da Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkarak şöyle konuştu:

MALAZGiRT RUHU 
“15 Temmuz gecesi ülkesini canı pahasına Fethullahçı terör örgütüne teslim etmeyen aziz milletim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Bu ulus öteki bir ulus. Türk milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inançla Anadolu’nun kapısını açmışsa 15 Temmuz’da tıpkı inançla darbecilerin karşısına dikilmiştir. çanakkale’de nasıl kanımızın son damlasına kadar mücadele etmişse 15 Temmuz’da tıpkı inançla mücadele ettik.”

iDAM KARARı TBMM’NiNDiR
“Her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü  ülkemizin düşmanlarını 16 Temmuz sabahı kadar üzmüş ve kadretmiştir. Bu manzara birliğin beraberliğin kardeşliğin sırf temenni değil slogan değil bir hakikat olabileceğinin ilanı ve ispatıdır. Yolumuza dayanışma içinde geçeceğiz.”

“Sizler idam kararı talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek merci TBMM’dir. Onamak ise Meclis’cilt gelen böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum, onarım. Biz Avrupa’da şurada burada idam yokmuş, Amerika’da, Japonya’da çin’de dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Burada 84’e kadar vardı, sonra kaldırıldı. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise siyasi partiler de bu karara uyacaktır.”

SAFLAR GAYET NET
“sadece bu ihaneti gerçekleştirenleri değil, onların arkalarındaki güçleri, onları harekete geçiren saikleri de çok fazla iyi değerlendirmeliyiz. FETö’cuların ismini hala ağzına almaya çekinmekte olanlar mevcut. Bu senaryo bu oyun onların boylarını çok fazla aşar. Bu ihanet şebekesinin ismi FETö da PKK da DAEş de olsa fark etmez. Söylemleri değişebilir fakat hepsinin Türk milletinin düşmanı olduğu gerçeği değişmez. Geldiğimiz noktada saflar gayet net. Bir tarafta bütün kurumlarıyla, tüm siyasi partileriyle, tüm kesimleriyle ülkemiz Cumhuriyeti Devleti olmaktadır. öteki tarafta etnik, dini ve ideolojik  terör örgütleri bulunur. Arakalarındaki karanlık güçler vardır.”

O DAVALAR iNCELENECEK
“Terör örgütlerinin arkalarındaki güçleri de çok iyi biliyoruz. Vakti, saati geldiğinde hesaplarını önlerine koyacağız. Yakaladığımız bu birlik ve beraberlik ruhunu en çok biçimde değerlendirelim. Yakın tarihin vicdanları kanatan, kafalarda soru işaretleri yapan tüm sorunlu, sıkıntılı olaylarını yine masaya yatırarak, eksikleri, yanlışları ortaya koymalıyız. FETö ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki etkinliğinin önünü açan davaları yeni baştan incelemeliyiz. şaibeli tüm işlemleri gözden geçirmeliyiz. ”

DEMOKRASi NöBETi BiTiYOR
“15 Temmuz sırf FETö ihanet şebekesi nin vuruş girişimi değil tıpkı sürede, ülkesine ve milletine ihanet eden bir silahlı kuvvet eliyle ülkemizi işgal girişimidir. Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. çarşamba akşamı noktayı koyacağız. ”

BAşBAKAN BiNALi YıLDıRıM
FETö LiDERi gelecek HESAP VERECEK
Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında FETö’cü çetenin 15 Temmuz vuruş girişimine karşı millette ve siyasette oluşan uzlaşı havasını sürdüreceklerini anlatım etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım konuşmasında Arif Nihat Asya, Nazım Hikmet ve Ahmet Arif şiirlerinden dizeler okudu. Yıldırım’ın bilhassa Nazım Hikmet’in ‘Akın var güneşe akın’ isimli şiiri okuması dikkat çekti  Yıldırım’ın konuşmasından öne çıka başlıkla şöyle oldu:

KARDEşLiK TABLOSU
“Bugün muhteşemsin istanbul, tarih yazıyorsun. 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıyla bugün o kadar heyecanlısın istanbul. 16 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal ne kadar umutluysa bugün milletimiz o kadar umutludur. Cumhurbaşkanım 15 Temmuz’da bu milletin önüne geçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. CHP umumi Başkanı’nı yürekten selamlıyorum. MHP umumi Başkanı’nı yürekten selamlıyorum.Her siyasi görüşten kıymetli vatandaşlarım bu muhteşem kardeşlik tablosunu yaşattığınız için hepinize çok çok aşırı teşekkür ediyorum.”

iKiNCi KURTULUş SAVAşı
“15 Temmuz akşamı FETö’nün hainlerinin  işgal girişimin yaşadık. Asker kıyafetindeki teröristler millete kan kusturdu. Bu aziz ulus 81 ilde daima aniden şunu söyledi: Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz gazi oluruz. çanakkale’de destan yazan millet 15 Temmuz destanı yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Bu topraklara Haçlı seferleri yaptılar. Ankara savaşında bize fetret yaşattılar. Biz oradan bir cihan devleti şekilde doğduk. 100 yıl evvela bu toprakları işgal ettiler lakin biz oradan tek bir millet şekilde doğduk. Bize kötülük yapacaklarını zannedenler yanıldılar. Bu anlamlı tabloyu hesap edemediler.”

BiRLiği BOZMAYACAğıZ
“Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle, partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Bölücü terör örgütünü de aramızdan çıkaracağız. Bir olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok. Düşmanlarımımızı azaltacağız dostlarımızı çoğaltacağız. Türkiye’nin mikroplarından temizlendiği gündür 15 Temmuz. Kimsenin şüphesi olmasın. FETö lideri Türkiye’ye istikbal, hesabını verecektir.”

TBMM BAşKANı iSMAiL KAHRAMAN
DiRENDiK VE KAZANDıK
tarihsel mitingde cuntacıların uçaklarla bombaladığı TBMM’nin Başkanı ismail Kahraman da konuştu. Kahraman’ın konuşmasından satır başları şu şekilde: “Bugün tek ses tek yürek oluşumuzdan duyduğum sevinçle sizleri hürmetle selamlıyorum. Meczuplar, milletin kalbini Meclis’i bombaladı. Meclis, ikinci kez gazilik payesini adalet etti. ulus bir bütün şekilde darbeyi önledi, millet kazandı. Darbeler tarihsel sona erdi.  Biz milletimize inanıyor, güveniyoruz. Bizler için canlarını feda edenleri unutmadan yarınlara umutla bakacağız. Büyük bir badirenin içindez birlikte çıktık. Milletimizi birbirine düşürmeye çalışan şer odaklarına karşı direndik ve kazandık”

CHP umumi BAşKANı KEMAL KıLıçDAROğLU
15 TEMMUZ UZLAşMA KAPıSıNı DA ARALADı
tarihi mitingde kürsüye ikinci olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. 15 Temmuz günü TSK arasında yuvalanmış bir çetenin darbe girişiminde bulunduğunu söyleyen CHP lideri “Bu çete, size, bize hepimize darbe vurmak istedi. Yenikapı mitinginin demokras tarihsel açısından çok mühim bir an olduğunu belirten Kılıçdaroğlu 12 maddelik manifestosunu açıkladığı konuşmasında şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihimizin en kanlı vuruş girişimidir bu. TBMM, Gazi Meclis’tir. Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş bir Meclis’tir. Darbecilere karşı durarak milletvekillerinin ve milletimizin onurunu korumuştur. 4 siyasi partinin liderleri darbeye karşı ortak bir tavır göstermiştir.”

DERSLER çıKARMALıYıZ
“15 Temmuz’un bir manası var bundan böyle. Bize uzlaşma kapısını araladı. Biz bu uzlaşma kültürünü daha ileriye taşırsak çocuklarımıza güzel bir ülke bırakacağız. Bu noktaya nereden geldik? teşhisi güzel yapacağız. Ben dahil tüm siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım. Bir musibet bin nasihatten evladır. Sizin için 12 madde hazırladım. öteki liderler de kabul ederse memleketimiz çağı yakalamış sokaklarında caddelerinde güler yüzlü insanların olduğu bir yurt durumuna gelecektir.”

12 MADDELiK MANiFESTO
“ Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım.  Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız mevcut. Bizim kavgaya değil, bizim, milleti kardeş kılmaya ihtiyacımız var. Siyasette özeleştiri yapmamız gerekiyor.  Milleti kardeş kılma yolunda kararlılığımız sürdürmeliyiz.  Devletin inşaasında liyakat sistemini temel almalıyız.  Her şartta demokrasiye sahip çıkmalıyız.  sadece darbe değil demokrasi üstünde bütün vesaitleri bulunmaz etmeliyiz. Ne vuruş ne dikta yaşasın tam demokrasi.  Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Parlamenter sistemimizi güçlendirmeliyiz.  Medyanın özgürlüğü… 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı, belki hiç kimse sokaklara çıkmayacaktı.  Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını sağlamalıyız.  Laikliğin ne kadar mühim olduğunu 15 Temmuz gösterdi.  Demokrasinin güçlenmesine sırf bugün değil, gelecekte de katkı vermeliyiz.  Geçmişin mağdurlarına haklarını, itibarlarını iade edelim. 

MHP genel BAşKANı DEVLET BAHçELi
HAiNLER memleketimiz\`NiN KALBiNE NişAN ALDı
tarihsel mitingde ilk kürsüye çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. 15 Temmuz’da darbecilere karşı milletin direnişini selamlayan Bahçeli “Direnişinizle üç-5 teröristin vaazıyla bu vatanın düşmeyeceğini gösterdiniz” diye konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: “15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler FETö harp uçaklarıyla saldırdı bombalar kurşunlar üzerimize yağdı. 15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi. Müslüman görünümlü bu Voyvoda ihanetle doğruğa çıktı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını oluşturan FETö Türkiye’nin kalbine nişan aldı.”’

“15 Temmuz FETö darbe teşebbüsü, 627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 15 Temmuz’da TBBM’yi bombalayıp sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle 101 sene öncelikle çanakkale kıyılarında gelip üzerimize ateş saçanlar, tıpkı karanlık yolun yolcusudur. 15 Temmuz’da tankın önüne ulusal vicdan dikildi. Demokrasinin namusunu sizler korudunuz. Bu vatan üç-5 teröristin sözde vaazlarıyla düşmeyecektir. Bu miting ile ülkemiz tek yürek olduğunu göstermiştir. Bu ruh devam ettiği müddetçe hiç bir hain bize yanaşamayacaktır. FETö ile beraber küresel güçlerin tetikçiliğini oluşturan diğer ihanet çetelerinin kökünü  kurutmlıyız.’’

GENELKURMAY BAşKANı HULUSi AKAR
FETö TARiHiMiZE KARA LEKE SüRDü
Mitingde günün sürprizi ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın konuşması oldu. Açıklanan programda konuşması olmayan Akar, CHP liderinin ardından kürsüye çıktı. Akar şöyle konuştu: “15 Temmuz günü ülkemizin bütün müessese ve kuruluşlarıyla beraber Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış, bir küme illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör örgütü, tarihimizde görülmemiş bir biçimde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir.”

“Her yönüyle ulusal ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda, soylu milletimiz sizler ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları, kahramanca ve ferasetle bu hain girişime karşı yapmışlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve bağrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları yanıt tereddütsüz bir biçimde alanlarda verilmiştir. Asker elbisesi giymiş hainlere, TSK’nın kahraman mensuplarının ayırt edilmesi bize moral verdi. Hakimiyet milletindir düsturu bizim en esas anlayışımızdır.”  

MiTiNGDEN NOTLAR
Mitinge istanbul ve çevre illerden 3.5 milyon vatandaşın gelmesi beklenirken Türkiye’nin 1 milyon watt kurulu kuvvet ile en büyük ses sistemi alana kuruldu. Ses sisteminin mitingdeki konuşmaları 1.5 kilometre uzağa kadar iletebilmesi bekleniyor.

Miting alanına kara, deniz, metro yolu ile ücretsiz ulaşım sağlandı. 10 vapur 7 bin otobüs Yenikapı’ya insan taşıdı. Yenikapı metro istasyonunun arasında 15 Temmuz vuruş girişimi sırasında şehit olanların fotoğrafları asılırken, o gece çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer aldı.

istanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre mitinge katılan vatandaşlara dağıtılmak üzere 1,5 milyon şapka, 2,5 milyon bayrak ve 5 milyon şişe su hazırlandı. Miting için 165 metal dedektör ve 22 X ray cihazı alanda olacak.

5 harp gemisi ve Kobra helikopterleri ile havadan ve denizden olağanüstü koruma önlemi alındı. Alanda ve çevresinde 15 bin polis görev aldı.

istanbul Büyükşehir Belediyesi 2500 Zabıta personeli, 900 temizlik görevlisi ve 500 program görevlisi ile Yenikapı’da yapılacak dev mitingde vatandaşımızın beraberinde ve hizmetinde olacak. Temizlik, malzeme dağıtımı, piyasa hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi dâhil ( polis dış ) yaklaşık 13.000 şahıs miting dalında görev yapacak.

Miting sahasının büyüklüğü tam şekilde 270 bin metrekare. Taksim Meydanı’nın büyüklüğü ise 36 bin metrekare.

Demokrasi ve şehitler Mitingi için milyonlar Yenikapı’ya akın etti. tarihi miting öncesi bir vatandaş, elindeki bayrakla yüzerek alana geldi.

uçak fobisi olduğu adlandırılan MHP lideri Devlet Bahçeli istanbul’a araçla geldi. Bahçeli’nin yol boyunca Neşet Ertaş’ın  ‘Yalan Dünya’ türküsünü dinlemesi dikkat çekti.

yurt yoksa AK PARTi\`Li CHP\`Li OLMANıN NE manası var
ihanet girişimi sonrası demokrasi nöbetini bırakmayanlar dün ulusal iradeyi Yenikapı’da taçlandırdı. ‘Demokrasi ve şehitler’ mitingine akın edenler anlamlı en mesajı verdi: vatan olmadıktan sonra CHP’li AK Parti’li olmanın  farkı bulunmaz.

ydana akın eden yüzbinleri Yenikapı istasyonunda 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları karşıladı. Darbeci generali öldüren şehit Astsubay ömer Halisdemir’in fotoğrafının önünde durup Fatiha okumadan geçeni görmedim. Bozkurt selamı ile meydana yürüyen ülkücü gençlerin Recep Tayyip Erdoğan sloganları atmaları Yenikapı ruhunun yansıması gibiydi. Meydanı dolduran milyonlar ellerindeki Türk bayraklarıyla tek ses tek nefes olduklarını gösterdi. Doğulusu Batılısı, Türk’ü Kürdü AK Parti’lisi CHP’lisi ve MHP’lisi oradaydı.

Silivri’den gelen CHP’li çift “sebep buradasınız” sorusuna şu cevabı veriyor: 15 Temmuz’dan öncelikle Erdoğan’ın Bahçeli’nin olduğu bir mitinge katılacağımız aklımızın ucundan dahi geçmezdi. öyle bir noktaya geldik ki birlik olmazsak vatanımızı elimizden alacaklar. vatan olmadıktan sonra CHP’li AK Partili olmanın ne manası mevcut.

‘HER şEHiT EVLADıM’
Amerika’da yaşayan ve tatil icin geldiği istanbul’da 15 Temmuz dehşetini yaşayan 32 yaşındaki bilgisayar mühendisi aileden CHP’li. Yenikapı’ya gelme sebebini şöyle açıklıyor; öyle bir vahşeti ülkeme yaşatan kimse hangi odaksa ona karşı duruşumu göstermek istedim. Daha başlangıçta bu kadar vahşileşenler başarsalardı kimbilir neler yapacaktı. Bir daha ülkeme gelememekten korktum.”

şehitlerden birinin fotoğrafını taşıyan bir hanım gözyaşları içindeydi. Oğlunuz mt. diye soruyoruz “Bu vatanın tüm evlatları benim oğlum” cevabını verdi. 95 yaşındaki Sefer dede de tekerlekli sandalyesiyle gelmişti. Torunu sandalyesini iterken o bayragını sallayıp FETö’ye beddua ediyordu.

\`LiDERLERiN BiRLiK TABLOSU BENi DUYGULANDıRDı\`
ikisi engelli 5 çocuğunu 80 yaşlarındaki annesini babasını alıp gelen MHP’li bir vatandaş şunları söylüyor: Ben bu FETO’cuların Türkiye’nin başına bir bela açmasından korkuyordum. Korktuğum başıma geldi fakat milletimle gurur duyuyorum. Hainlere en güzel cevabı verdi. Liderlerimizin gösterdiği birliktelik tablosu beni aşırı duygulandırdı. Hepsine teşekkür ediyorum.

\`vatan içiN BURADAYıZ\`
 Ankara’dan mitinge katılmak için istanbul’a gelen iki dost, MHP’li olduklarını söylüyor ve ekliyor: Böyle bir dönemde Başbuğumuzun dediği gibi particilik yapılamaz. Milletimizin bekaası için, bir olmak diri olmak için burdayız. Bu birliktelik hep sürsün başka çaremiz yok. 

 Afrikalı Moi kardeşler uzun süre evvela istanbul’a geldiklerini ve saat satarak geçimlerini sağladıklarını anlatıyor. Peki neden bu mitingdesiniz diye sorduğumuzda “Biz bu ülkeye geldik, Türk halkı bize kucak açtı. Buraya minnet borcu vazife şekilde gördüğümüz için  geldik” diyor.

 Rize’den mitinge katılmak için geldiğini söyleyen bir vatandaş ise duygularını şöyle dile getiriyor: Keşke 15 Temmuz’da istanbul’da olsaydım da şehit olsaydım” diyor. Bir diğer vatandaş ise “Bizim kültürümüzde şehit olurken dahi yanındakini düşünür ve elindeki suyu bile yanındakine verir. Artıkayrı gayrı düşünmemeliyiz.

 80’li yaşlarda iki vatandaş ise şu ifadeleri kullanıyor: Biz 27 Mayıs’ı da 80 darbesini de gördük. O zaman ne TV  ne internet vardı. vilayetlerde bu kadar insan yok. Kimse tepkisini gösteremedi. şimdi öyle olmadı çok fazla şükür, bu millet tekrar birlik ve beraberlikle ayağa kalkacak.

 15 Temmuz’da Atatürk Havaalanı’na gittiklerini ifade eden iki vatandaş “Biz buraya bir parti için gelmedik, hangisi hayırlı olacaksa bu ülke için onu destekleriz, biz vatanın bütünlüğü için burdayız” mesajı veriyor. 

DEMOKRASi KAHRAMANı GöNüLLERDE YAşAYACAK
Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve şehitler Mitingi’nde canını hiçe sayarak tanklara karşı koyan demokrasi kahramanları da unutulmadı. Yenikapı metro istasyonunun içinde ise 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olanların fotoğrafları asıldı. 

Alanda o gece çekilen fotoğraflardan oluşan bir de sergi oluşturuldu. Sergide, ihanet gecesinde hainlere karşı durmak için oğluyla birlikte gittiği Boğaziçi Köprüsü’nde şehit düşen Erol Olçok’un da fotoğrafı yer aldı. 
Miting konusunda kurulan platformun arka kısmına üzerinde darbe girişimi esnasında şehit olanların isimlerinin olduğu pankart asıldı.

türkiye içiN OMUZ OMUZAYıZ
Türkiye’nin tek yürek bulunduğu Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve şehitler’ mitingine meşhur isimler de akın etti. şarkıcılardan, 
oyunculara 500’e yakın sanatçı 5 tekneyle demokrasi buluşmasında milletle bir oldu. “Hepimiz biriz” diye haykırdı. 

‘Demokrasi ve şehitler’ mitingine eklenen müzik, edebiyat, televizyon ve sinema ve tiyatro dünyasından ünlü isimler ‘Tek millet, tek bayrak’ diye haykırdı. Beş tekneyle Bebek’cilt Yenikapı’ya hareket eden sanatçılar, özgür demokrasi altında birleşti. Halit Ergenç’ten, Kenan Doğulu’ya, Nükhet Duru’den, ibrahim Tatlıses ve Orhan Gencebay’a ünlüler Yenikapı’da hazır bulundu.

DEMOKRASi SAFıNDA
Mitinge eklenen Bergüzar Korel, “Biz memleketimiz için buradayız. Birlik ve beraberlik adına bir Türk vatandaşı şekilde görevimizi yerine getirmeye geldik. Her süre barıştan yana olduk. herzaman bunu anlatmaya çalıştık, bugün de demokrasi ve sulh için buradayız” dedi.

BiZ birlikte çok DAHA GüZELiZ
ünlüler Twitter, Facebook ve ınstagram bunun gibi sosyal ağlardan da paylaşımda bulundu. Birlik mesajları ön plana çıktı:

4 Ajda Pekkan: Benim güzel ülkem. Demokrasi yolunda yaşam boyu verdiğimiz mücadele her süre sürecek. Benim önerdiğim şudur ki; biz beraber çok güzeliz.

4 Sibel Can: ‘Demokrasi ve şehitler Mitingi’nde tarihe birlikte tanıklık edelim. Ne mutlu Türk’üm diyene.

4 yalın: Bu zor günleri omuz omuza aşmak büyük bir gurur. Daha güçlü, daha özgür, daha adil olacağız.Gücümüzü bu birlikten alacağız.

4 Hidayet Türkoğlu: Tek millet, tek kalp olduğumuzda çok aşırı daha güçlüyüz.

4 olay: Bugün memleketimiz için güzel bir dönüm noktası olsun...Biz birlik ve beraberlik arasında çok fazla güzeliz. Ne mutlu Türküm diyene!

7 AğUSTOS BAYRAMı
80 ilde milyonlar meydanlara kurulan dev ekranlarda istanbul’daki mitingi izledi. Edirrne’den Ağrı’ya Antalya’dan izmir’e iradesine sahip çıkmak için alanları dolduranlar ihanet girişimini lanetledi. Ay-Yıldızlı bayraklarla demokrasisine sahip çıktı. 7’den 70’e her yaştan her görüşten vatandaşlar 7 Ağustos’u bayram havasında yaşadı.
-Reklamlar-
Dünya'yı Sallayan Yeni Kapı Mitingi Son Dakika Dünya'yı Sallayan Yeni Kapı Mitingi Son Dakika Reviewed by Unknown on 05:49:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam