İslenmis Etlerde Kanserojen Tehdidi

-Reklamlar-
İşlenmiş Etlerde Kanserojen Tehdidi
Dünya Sağlık Örğütü'nün tanımlamasına göre işlenmiş etler yani sucuk, jambon, pastırma gibi etler sigara kadar tehlikeli. Bu işlenmiş etler ile uyarısını yapan Dünya Sağlık Örğütü ( WHO ) , insanlarda bağırsak kanserine yakalanma riskini arttırdığını ifade etti. Salam, sucuk, sosis, pastırma, jambon gibi yiyecekler 1. sınıf kanser riski oluşturan ürünler listesinde adlarını yazdırıyor. Bu birinci sınıf kanser riski oluşturan ürünler sigara, asbest ve benzin dumanı kadar tehlike arz ediyor. Bunun sebebi ise işlenmiş etlerin içerisindeki koruyucu maddeler. Sodyum nitrit ve sodyum nitrat işlenmiş etlere renk veriyor, raf ömrünü uzatıyor. Sadece işlenmiş etlerde değil hazır ve paketlenmiş gıdaların çoğunda kullanılıyor. Ve tüketilen et miktarı arttıkça da kansere yakalanma riskinin yükseldiği belirtiliyor.
-Reklamlar-
İslenmis Etlerde Kanserojen Tehdidi İslenmis Etlerde Kanserojen Tehdidi Reviewed by Haber Ozel on 17:36:00 Rating: 5

Reklam