Anne Sütü Nasil Artar

-Reklamlar-
Anne Sütü Nasıl Artar? Anne sütünün faydaları nelerdir? Anne sütünü arttıran besinler nelerdir?
Anne sütü, nitratlar, yağ asitleri, kaloriler, vitaminler, bazı mineraller gibi besleyici temel öğeler bakımından zengindir. Hiçbir yapay karışımın, anne sütünün yerini alamayacağı bildirilmektedir. Diğer taraftan, anne sütü bebekte bağışıklık sisteminin oluşmasını sağlar. Özellikle laktasyonun ilk günlerinde zengin antikor içeriğine bağlı olarak, bebeğin dış etkenlere karşı savunmasını destekler.
Ancak çeşitli psikolojik, fizyolojik ya da patolojik etkenler sonucu annede yeterli süt meydana gelmesi engellenebilmektedir. Bu gibi durumlarda anne sütünün artırılmasına çalışılmalıdır.
*Bol bol su tüketin. Günde 3 litre içmeniz gerekir.
*Çemen Tohumu tüketin. İçerisinde bulunan steroidal yapıların (di- osgenin) süt üretimini artıran hormonların sentezini artırdığı, müsilaj, vitamin ve protein içeriği ile besleyici destek sağladığı ileri sürülmektedir.KULLANIMI:1 tatlı kaşığı çemen otu tohumunu 250 ml kaynar suda 15 dakika demledikten sonra günde 3 fincan kadar içebilirsiniz.
*Isırgan Otu tüketin. ısırgan yaprağı, vitaminler (A, Bl, B6, B12, C ve K), proteinler ve mineraller (silisyum, çinko, manganez) bakımından zengindir. Ayrıca bağışıklık sistemini destekler.KULLANIMI: Isırgan otu yapraklarını çay gibi demleyerek limonlu içebilirsiniz.
*Kalsiyum ve protein ihtiyacınızı karşılamak için günde 5 su bardağı süt ya da yoğurt tüketiniz.
*Vitamin, mineral ve posa ihtiyacınız için günde 5 porsiyon meyve ve 2 porsiyon sebze tüketiniz. Bir porsiyon meyve, 1 elma ya da 1 armut büyüklüğünde ortalama 150-200 gr meyvedir. Bir tabak pişmiş sebze yemeği 1 porsiyon sebzedir.
*Hayvansal kaynaklı proteini yeterince alabilmek için mutlaka yumurta, et ve peynir tüketiminize özen gösteriniz.
anne sütünün faydalari nelerdir, anne sütü nasil arttirilir, anne sütünü arttiran besinler nelerdir, anne sütü nasil artar,
-Reklamlar-
Anne Sütü Nasil Artar Anne Sütü Nasil Artar Reviewed by Unknown on 20:11:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam