Katile Asiri Sevgi indirimi

-Reklamlar-
Trt 1 Sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın katiline aşırı sevgi indirimi söz konusu olarak gundeme geldi.
TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı, 2014'de öldüren ve müebbet hapisle cezalandırılan Orhan Munis'in eylemini "tasarlayarak öldürme" kapsamına sokmayan mahkeme, cezada önemli bir indirime yol açan kararının gerekçesinde skandal yorumlar yaptı. Gerekçeli kararda, sanığın suçunun "tasarlayarak öldürme" sayılmaması, "İçindeki tutku derecesindeki aşırı sevgiden kaynaklı duygusallığın etkisi ve ruh hali üzerinde yarattığı hiddetle yanına bıçak alarak maktule ile her zaman buluştukları parka gitmesi ve o hiddetin sonucu olarak maktuleye bıçak darbelerini vurmasıyla" açıklandı.
Mahkeme, Kaçmaz'ın 16 bıçak darbesiyle öldürülmesini, aşka bağlayarak kararını "Duygusal çöküntü ve hiddetin maktuldeki bıçak darbeleri sayısı ile ortaya çıktığı, hiddetin sanığın soğukkanlı düşünme ve hareket etmesini engellediği, dolayısıyla tasarlamadan söz etmenin mümkün olmadığı anlaşılmıştır" ifadeleriyle açıklamaya çalıştı.
Savcı Bilal Gündüz tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ancak savcı değişince, dosya yeni savcıya verildi. Yeni savcı Banu Aksoy, 8 Ekim'deki duruşmada, esas hakkındaki görüşü değiştirdi ve sanığın sadece öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme de 16 Ekim'de yapılan duruşmada tasarlayarak öldürme değil öldürme suçundan ceza verdi. Takdir veya iyi hal indirimi yapmayan mahkemenin tavrı olumlu bulundu ancak kararın tasarlayarak öldürmeye dayanmaması sanığı ağırlaştırılmış müebbetten kurtardı. Müebbet hapis cezası alan sanık, 30 yılı aşkın süre kesintisiz ceza yatmaktan kurtuldu.
trt 1 sanatcisinin katiline asiri sevgi indirimi, katile asiri sevgi indirimi, trt 1 sanatcisi hatice kacmaz in olumu, hatice kacmaz neden olduruldu, gundem haberleri
-Reklamlar-
Katile Asiri Sevgi indirimi Katile Asiri Sevgi indirimi Reviewed by Unknown on 19:33:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam