Migrenin kalıcı tedavisi bedenimizde gizli

-Reklamlar-
Şiddetli baş ağrısı ile kendini gösteren, yaşam kalitesinin düşmesine neden olan migrenin, erkeklere göre kadınlarda 3 kat daha fazla görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi, son aylarda toplumuzda artan stres ile beraber migren şikâyetlerinde de artış gözlendiğini söyledi.

Çiftçi, uzun ilaç tedavileri ve çeşitli yöntemlere rağmen kalıcı tedavisi olmayan migren rahatsızlığının kişinin kendi bedenin iyileştirme gücü sayesinde kalıcı olarak tedavi edilebildiğini açıkladı.

Ansızın gelen ve hayatı dayanılmaz kılan, yaşam kalitesini derinden etkileyen migren ağrıları kalıcı olarak vücut tarafından tedavi ediliyor.

Özellikle son aylarda toplumumuzda stresin artması ile migren şikâyetlerinde gözle görülür bir artışın olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Önder Taylan Çifçi; migrenin, erkeklere göre kadınlarda 3 kat daha fazla görüldüğünü, bu oranın erkeklerde % 6 iken, kadınlarda %18 civarında olduğunu belirtti.

Baş ağrısının migrenin belirtilerinden yalnızca biri olduğunu söyleyen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Önder Taylan Çifçi, hastalık belirtilerini şöyle anlattı: “Migren ağrısı ataklar hâlinde görülür ve 2-3 saatten 3 güne kadar devam edebilir. En bilinen belirtilerinden biri tek taraflı, yoğun ve zonklayıcı tarzda bir baş ağrısıdır. Baş ağrısına bulantının veya kusmanın eşlik etmesi, ışığa ve sese duyarlılığın artması, zonklayıcı, nabız gibi atan ağrı, ağrının asıl olarak tek taraflı olması, ağrının hareketle artması gibi belirtiler de migrene işaret eder. Migrenli kişi boyun ve omuzlarda sertleşme, el ve ayaklarda karıncalanma, konsantrasyon güçlüğü, konuşma güçlüğü ve nadir olarak da felç durumu veya şuur kaybı ile karşılaşabilir. Durum böyle olunca migreni olan kişi günlük faaliyetlerini gerçekleştirmekte güçlükler yaşar. Birçok kişide ağrı ve diğer semptomlar o kadar şiddetlidir ki, atak geçiren kişiler, sadece karanlık bir odada yatıp uyumak isterler. Bu da migreni olan kişiyi günlük yaşamından alıkoyar.”

Enjeksiyon İle Migren Tedavisi Mümkün
Uzm. Dr. Çifçi “Migren hastalarında atakların sıklığı ve ağrının şiddeti enjeksiyon tedavisi ile azaltılıp kontrol altına alınabilir. Enjeksiyon uygulaması; prolifrean madde enjeksiyonunun gerçekleştirilmesiyle baş-boyun bölgesinde yer alan kronik hasarlı bağ dokusu elemanlarının kalıcı olarak tedavi edilmesidir. Kas-iskelet sistemi ve eklemlerdeki dejenerasyonun tedavisi ile seanslar ilerledikçe migren ağrısı çeken kişinin atak sıklığının ve ağrı şiddetinin giderek azaldığı ve hedef seans sayısına ulaşıldığında ağrının tamamen kaybolduğu görülmektedir” dedi.

Migreni Hayatınızdan Uzaklaştırın
Uzm. Dr. Çifçi, stresi azaltmanın, düzenli egzersiz yapmanın ve düzenli uyumanın migren şikâyetlerinin gerilemesini sağlayacağını, öğünleri düzenli yemenin, bol bol yürüyüş yapmanın, kısa süreli ılık duşlar almanın ağrıların azalmasına faydalı olacağını sözlerine ekledi.

-Reklamlar-
Migrenin kalıcı tedavisi bedenimizde gizli Migrenin kalıcı tedavisi bedenimizde gizli Reviewed by Unknown on 16:34:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam