Nurselin Mutfagi 20 Kasim

-Reklamlar-
Nurselin Mutfagı 20 Kasım 2015 Cuma günü yeni bölümü Show Tv ekranlarında seyircileriyle buluştu. Nurselin Mutfagi bugunku bölüm de Mersin den gelen Merve Hanımın tarifleriyle birbirinden lezzetli tatlara tanık olduk.




Merve Hanım ; BİBERLİ EKMEK,BAL KABAĞI PASTASI,SİNİ KÖFTESİ,HUMUS TARİFLERİ ni Show Tv izleyenleriyle paylaştı.









MERSİN / MERVE HANIM'IN MUTFAĞINDAN
BİBERLİ EKMEK MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
2 adet kırmızı biber
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı susam
1 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI
Hamur için yoğurma kabına ılık süt, yaş maya, toz şeker konulup ezilir. Ardından tuz, sıvı yağ ilave edilir. Azar azar unu da konarak hamur yoğurulur ve 20 dakika dinlenmeye bırakılır. Kırmızı biberler ve soğanlar rondodan geçirilir. İçine toz biber, biber salçası, susam, pul biber ve zeytinyağı katılarak karıştırılır. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yuvarlakların üzeri elle bastırılarak çukurlaştırılır. Hazırlanan biberli harç üzerlerine birer yemek kaşığı konulur. Biberli ekmekler 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirilir.



-Reklamlar-
Nurselin Mutfagi 20 Kasim Nurselin Mutfagi 20 Kasim Reviewed by Haber Ozel on 13:40:00 Rating: 5

Reklam