Nursel'in Mutfagi Son Bolum izle 9 Kasim 2015 izle

-Reklamlar-
Nursel'in Mutfağı 9 Kasım 2015 Pazartesi yeni bölümünde İstanbul'dan konuk olan Özlem Hanım misafir oluyor ve Çay Saati için birbirinden güzel ve lezzetli tarifler veriyor. Özlem Hanım'ın Çay Saatinden GELİN BOHÇASI :
MALZEMELER
1 paket kuru maya,
2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
alabildiği kadar un.
İÇ HARCI İÇİN
bir tutam maydanoz,
200 gr beyaz peynir.
Hamurla hazırlanıp şekil veriliyor. Alt tabanı hamuru için su bardağı agzı ile parca kesilebilir. Yuvarlak parca tepsiye konur. Kenarlarına da iki parca rulo hale getirdiğimiz hamuru örgü gibi şekil yaoarak, tepsiye koydugumuz yuvarlak hamurun kenarlarından örgü hale getirdiğimiz hamur yerleştirilir.İçi bos görünen bir şekil meydana gelecek. Sonra 2 yumurta sarısı hamurlara sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Fırın kapatmaya yakın hazırlanan peynir iç harçı konulup , peynirler eriyinceye kadar pişirilir.









MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
MALZEMELERİ:
2 adet hazır yufka,
6 adet milföy,
1 şişe soda,
1 su bardağı süt,
1 tane yumurta,
İç Harcı için 250 gr süzme peynir,
Üzeri için susam ve çörek otu.

İlk önce 1 yumurta, 1 şişe soda, 1 su bardağı süt sosu hazırlanır. Tepsiye 1 adet yufka kenarları taşacak şekilde yerleştirilir. İçine diğer yufkanın yarısı parçalar halinde serpiştirilir. Hazırlanan sostan biraz dökülür. Üzerine 6 milföy bütün halinde yerleştirilir. Üzerine peynir harcı konur. Az birşey daha sostan dökülür. Ve tekrar kalan yarım yufka parça parça serpiştirilir. En son dışarı taşan yufka zarf şeklinde kapatılır. Hemen keserek böreğin üzerine kalan sos ilave edilir. Susam ve çörek otu ile süslenir. 180 derecelik fırında pişirilir.
nurselin mutfagi izle, nurselin mutfagi bugunku bolum izle dunku bolum izle, nurselin mutfagi gelin bohcasi tarifi, nurselin mutfagi milföylü yufka böregi tarifi
-Reklamlar-
Nursel'in Mutfagi Son Bolum izle 9 Kasim 2015 izle Nursel'in Mutfagi Son Bolum izle 9 Kasim 2015 izle Reviewed by Unknown on 12:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam