Zencefilin Faydalari Nelerdir

-Reklamlar-
Zencefilin Faydaları Nelerdir? Zencefilin faydaları arasında ilk sıralarda sindirim sorunlarına, mide ağrısına, hazımsızlığa ve mide bulantısına iyi gelmesi sayılabilir. Bitki geleneksel olarak artrit, kolik, ishal ve kalp hastalıklarının tedavisinde yardımcı bir doğal ürün olarak kullanılmaktadır. Günümüzde cilt bakım kremlerinden kokulu sabunlara, kozmetik ürünlerden içeceklere kadar geniş bir yelpazede kullanılan zencefili sıvı, yağ, toz şeklinde, taze veya kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Zencefilin faydalarını sıralamak gerekirse;
Mide Bulantısı: Hamilelik yaşamış kadınlar bilir, zencefil çayı hamilelikte görülen sabah bulantıları için en etkili ve en güvenli doğal çözümler arasında ilk sırada yer alır.Ancak hamilelikte zencefili tablet veya kapsül şeklinde kullanmayı düşünüyorsanız, tabletler gıda şeklinde alınan zencefilden daha güçlü olduğu için öncelikle doktorunuza danışmalısınız.
İltihap Önleyici: Zencefilde bulunan “gingerol” güçlü bir iltihap önleyicidir ve bu nedenle osteoartrit ve romatoid artrit gibi şiddetli ağrılara yol açan hastalıkların tedavisinde tüketilmesi önerilen bitkiler arasında yer almaktadır. Ayrıca yaşa bağlı eklem ağrıları, diz ağrısı gibi yaşlılıkta sık görülen ağrıların hafifletilmesine yardımcı olur.
Kolon Kanseri: Düzenli olarak zencefil tüketimi veya zencefil takviyesi kullanımı, kolorektal (bağırsak, rektum veya her ikisi birden) kansere neden olan hücre yapısı değişimini baskılıyor ve tümörlerin büyümesini engelliyor.
Yumurtalık Kanseri: Zencefilin ana bileşeni 'Gingerol' kanserli yumurtalık hücrelerinin sayısını azaltarak mevcut tümörlerin küçülmesini sağladığı belirlenmiş.
Hareket Hastalığı:Araç, uçak veya tekne tutması olarak da bilinen taşıt tutmasının yarattığı rahatsızlıkları toz zencefil azaltıyor.
Bağışıklık Sistemi: Vücut ısısını yükselten zencefil grip sırasında sağlıklı terlemeyi sağlayarak hastalığın vücuttan daha kısa sürede atılmasına yardımcı olur.
Diyabet: Zencefil şeker hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılabilir. Yapılan araştırmalarda zencefilin diyabeti önleyici ve tedavi edici etkisinin insülin üretimi ve kullanımıyla, karbonhidrat ve lipidin sindirimi sırasında kullanılan enzimler üzerindeki olumlu etkisinden ileri geldiğinin altı çiziliyor.
Ağrılı Adet Dönemi:Zencefil tıpta “dismenore” adı verilen çok şiddetli adet dönemi ağrılarını hafifletir.
Öksürük: İnatçı öksürük için, 1 bardak kaynamış suya yarım çay kaşığı zencefil tozu, çeyrek çay kaşığı toz tarçın ve 2-3 karanfil tanesi atın. 5-6 dakika demlenmesini bekledikten sonra 1 çay kaşığı bal ekleyerek içebilirsiniz.
Kas Zorlanması: Ters bir hareket veya ağır bir egzersiz sonrası ağrıyan kaslara zencefil sürebilirsiniz. “Zencefil merhemi” hazırlamak için 4-5 çay kaşığı toz zencefili yoğun bir merhem kıvamına gelinceye kadar azar azar sıcak su ekleyerek karıştırın. Ilık haldeyken ağrıyan kasın üzerine sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ağrılar hafifleyene kadar günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu uygulamayı baş ağrısı için de kullanabilirsiniz.
zencefil nedir, zencefilin faydalari nelerdir, zencefil neye iyi gelir, zencefilin faydasi nedir, zencefil cayi nasil yapilir, zencefil merhemi nasil elde edilir
-Reklamlar-
Zencefilin Faydalari Nelerdir Zencefilin Faydalari Nelerdir Reviewed by Unknown on 17:51:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam