Hoşgeldin Özgürlük - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-
Hoşgeldin Özgürlük - Güner Yiğitbaşı
Hoşgeldin özgürlük.

Hoşgeldin basın ve ifade özgürlüğü.

Özgürlüklerinize hoşgeldiniz Can DÜNDAR ve Erdem GÜL.

Üç ay süreyle özgürlüklerinizden mahrum kalıp bir bedel ödedikten sonra, faşizmin derin karanlığından özgürlük güneşinin doğmasına yaptığınız bu katkı ve ödediğiniz bedelden dolayı, her ikinize de teşekkürler.

Bedel ödenerek elde edilen hak ve özgürlüklerin; anlamı, kıymeti,sağlamlığı ve güvenilirliği, sizlerin ve bizlerin tek tesellisidir.

Bugün açıklanan kararla çöken ve yanılmıyorsak sonuncusu olan İzmir Casusluk davası dahil, tüm kumpas davalarının, özgürlüklere yönelik baskıların, haksız soruşturmaların ve tutuklamaların bir karabasan gibi ülkemize çökerttiği faşizmin karanlığı; yok edilen yargı bağımsızlığını, çölde bir vaha misali yeniden yeşertmeye çalışan, Anayasa Mahkemesinin kararlarıyla dağılmakta, faşizmin kaleleri bir bir çökmekte ve bu çöküntülerin artığı molozlar,faşizmin ülkemizde açtığı karanlık çukurları doldurarak, özgürlüklerin engin düzlüklerine doğru yavaş yavaş ilerlemekteyiz.

Anayasa Mahkemesinin, Can DÜNDAR ve Erdem GÜL'ün hak ihlaline uğradığına hükmeden ve bu karar nedeniyle özgürlüklerine kavuşan adı geçen gazetecilerimiz kadar bizler de çok sevinçli ve mutluyuz.

Bu kararı alarak, hak ve özgürlüklere yönelik hukuki katkıları nedeniyle, Anayasa Mahkemesine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Evet, Anayasa Mahkemesi; hukukun gereğini ve anayasal görevini yerine getirmiş ve hukukun olması lazım gelen üstünlüğünü kabul ve tescil etmiştir.

Anayasasında, insan hak ve özgürlüklerine dayalı,demokratik bir hukuk devleti olduğu yazılı bulunan ülkemizde, Anayasa Mahkemesine böyle bir kararı nedeniyle teşekkür edilmemeliydi, çok istisnai olması gereken  bu tür kararlar olağan karşılanmalıydı, ama maalesef ülkemizde bu mümkün olmadığı için, insanlarımız; ülkemizde demek ki hakimler de varmış diyorlar ve Anayasa Mahkemesinin istisnai ve olağan olması gereken bu kararını, göklere çıkarmak lüzumunu hissediyorlar.

Ne kadar acı bir gerçek.

Biz de; maalesef, iyi ki Anayasa Mahkememiz varmış demek zorunda kalarak, Can DÜNDAR ve Erdem GÜL'e, tekrar özgürlüklerinize hoş geldiniz, basın ve ifade özgürlüğüne yaptığınız katkıya, bundan sonra da kaldığınız yerden devam ediniz diyoruz.

26/02/2016
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat

-Reklamlar-
Hoşgeldin Özgürlük - Güner Yiğitbaşı Hoşgeldin Özgürlük - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 17:38:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam