70 Milyon Açık Cezaevi Mahkumu Yarattınız - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-
70 Milyon Açık Cezaevi Mahkumu Yarattınız - Güner Yiğitbaşı
Yönetimde istikrar diyerek halkımızı kandırmak suretiyle 1.Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olan AKP, aradan geçen kısa sürede, yönetimde istikrarı sağlayamasa da, terörde istikrarı sağlamış ve canlı bombalara teslim ettiği ülkemizi, kan gölüne çevirmiştir.

Öncelikli görevi olan halkının can güvenliğini sağlayamayan, peş peşe gelen canlı bomba eylemleriyle, yüzlerce vatandaşımızın topluca hayatlarını kaybetmelerine ve yaralanmalarına neden olan AKP iktidarının; terörü önlemekteki acziyeti, terörü önleme konusunda, eylemden sonra canlı bombanın kimliğini belirlemekten başka, laftan ve terörü lanetlemekten öteye hiçbir bir çözüm getirememesi nedeniyle sokağa çıkmaktan korkan ve evlerine kapanmak zorunda kalan halkımızın yaşadıkları konutları;birer açık cezaevlerine dönüşmüş ve korkudan evlerine kapanıp sokağa çıkamayan halkımız, adeta açık cezaevi mahkumları haline getirilmişlerdir.

Peki nedir, açık cezaevleri?

İlgili yasamızda, açık cezaevleri; yasal tabiriyle, açık ceza infaz kurumları; özetle, firara karşı engelleri ve dış güvenlik görevlisi bulunmayan kurumlar olarak tanımlanmaktadır.

Bu tanım, AKP iktidarının terör ve canlı bomba belasının önüne geçememesi ve halkımızın can güvenliklerini sağlayamaması nedeniyle, çareyi evlerinde oturarak sokağa çıkmamakta bulan ve evlerine hapis olan halkımızın içinde bulunduğu koşullara ve ruh haline ne kadar benziyor değil mi?

Tıpkı, açık ceza infaz kurumlarında cezasını çekmekte olan ve firara karşı hiçbir engel olmamasına ve dış güvenlik görevlisi bulunmamasına rağmen, bazı haklarını yitirecek ve bazı müeyyidelere maruz kalacak olmanın korkusuyla, açık ceza infaz kurumundan dışarı çıkararak burayı terk edemeyen mahkumlar gibi, halkımız da, kör bir canlı bombanın saldırısına maruz kalarak ölürüm veya yaralanarak sakat kalırım korkusuyla,zorunlu olmadıkça konutlarını terk edemiyorlar ve evlerinde vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.

Şimdi sizlere soruyoruz, AKP iktidarının yetersizliği nedeniyle, halkımızın içinde bulunduğu bugünkü durum ve ruh hallerinin, açık cezaevi mahkumundan ne farkı vardır?

AKP iktidarı; okulları kapatarak milli eğitim sorununu çözmüş olmak gibi, vatandaşlarını, birer açık cezaevi haline getirdiği evlerinden çıkamaz hale getirmek suretiyle, canlı bomba ve terör sorununu çözdük diyerek övünebilir artık!

20/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

İzmir Barosu Üyesi Avukat
-Reklamlar-
70 Milyon Açık Cezaevi Mahkumu Yarattınız - Güner Yiğitbaşı 70 Milyon Açık Cezaevi Mahkumu Yarattınız - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 18:58:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam