Sakın terörü lanetlemeyin derhal istifa edin!..

-Reklamlar-

Sakın terörü lanetlemeyin derhal istifa edin!..
Başkent Ankara'nın göbeği ve kalbi olan Kızılay Meydanında bugün (13/03/2016) saat 18.45 de yeni bir patlama.

Son bir yıl içinde, peş peşe bu kaçıncı patlama?

Ankara Tren Garı önünde, Devlet Mahallesi Merasim Sokakta ve en yenisi, bugün Kızılay Meydanında vuku bulan üçüncü patlama, hani bir laf vardır ya, bir olur,iki olur ve üçüncüsü bok olur diye.

Evet, bizi yönettiklerini zanneden kerametleri kendilerinden menkul yöneticilerimiz; sizlerde biraz insaf, vicdan, insanlık, onur ve utanma duygusu varsa eğer,bu sefer sakın ola ki, “ terörü lanetliyoruz, terörü kınıyoruz, en kısa zamanda faillerini bulacağız ve adalete teslim edeceğiz” diye açıklama yapmayın. Biz, terörü ve teröristi değil, kötü yönetim ve yanlış politikalarınız ile ülkemizde bu terör ortamını yaratan siz yöneticileri lanetliyoruz ve sizlerden, terörü lanetliyoruz açıklaması yapmanızı istemiyoruz ve beklemiyoruz, beklediğimiz  ve istediğimiz tek açıklama; “halkımızdan özür diliyoruz, biz bu ülkeyi yönetemediğimizi artık gördük ve anladık, bu nedenle en doğru olanı yaparak, istifa ediyoruz” demenizdir.Ancak, bu cesareti ve olgunluğu gösteremiyeceğinizi de çok iyi biliyoruz.

Siz, bu ülkeye başkanlık sistemini getirseniz, bu ülkeye başkan olsanız değişen ne olacak ki?

Sizin gücünüz;ancak. anayasal ve barışcıl toplantı ve gösteri yürüyüşü haklarını kullanarak düşüncelerini açıklayan halkımıza,gazetecilik yaparak halkına bilgi aktaran, iktidarınızın beceriksizliğini ve kötü yönetimini halkına aktararak demokratik baskı grubu görevlerini yerine getiren ve sayılarını git gide azaltmaya çalıştığınız muhalif ve bağımsız gazetecilerimize ve sizleri eleştiren muhalif halkımıza ve yazarlarımıza yetmekte ve her türlü anayasa ihlalini bizzat kendiniz yapmanıza ve suç işlemenize rağmen, Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere, görevlerini yapan yargı organlarımıza ve demokratik kuruluşlarımıza yetmekte, aczinizi, anayasa ihlallerinizi, kötü yönetiminizi örtbas etmek için de,vatandaşlarımızı ve gazetecilerimizi,cumhurbaşkanına hakaret suçlamaları ve davaları yoluyla, yıldırmaya ve susturmaya çalışıyorsunuz.

Ancak bu davalar da, sayıları azalmış olsa da, bağımsızlıklarını ve tarafsızlıklarını koruyabilen yürekli hakimlerimizin; son günlerde, ülkemizde anayasanın öngördüğü koşullarda ve vasıflarda, tarafsız ve partisiz bir cumhurbaşkanının olmadığına ilişkin, anayasal ve manidar gerekçelerle vermeye başladıkları beraat kararlarıyla geri tepmeye başlamış ve bu beraat kararları, ülkemizde sonlanmak üzere olan özgürlükçü demokrasinin yeniden tesisi adına, umut olmaya başlamıştır.

Bu makalemizi yazmaya devam ettiğimiz saat 20.00 itibariyle, patlamanın acı bilançosu konusunda henüz resmi bir açıklama dahi yapamıyorsunuz. Çünkü yüzünüz kalmadı, bu sefer acaba ne diyelim de halkımızı teskin edelim diye düşünmeye devam ettiğinizi ve bu arada yayın yasağı koyma hazırlığı içinde olduğunuzu zannediyoruz.

İstifa etmeyi, hiç ama hiç düşünmediğinizi ve istifa etmeyeceğinizi çok iyi biliyoruz.İktidarda kaldığınız sürece, her geçen gün, elinizin daha da kanlandığını sakın unutmayınız.

Sizlerden son bir isteğimiz; sakın, “zaman,bir ve beraber olma zamanıdır” diyerek, büyük laflar edip, sorumluluğunuzu örtbas etmeye, eleştirilmemeye yeltenmeyiniz.Sizin bu konularda söz söylemeye, halkımızdan sakin ve sağ duyulu olmalarını istemeye hakkınız kalmadı, size tanınan krediyi tamamen tükettiniz.

Asla unutmayınız, teröristlerin asli görevleri, adı üzerinde terör yapmak, kaos yaratmak, kendi pis amaçları için masum vatandaşlara zarar vermek, onları öldürmek ve yaralamaktır. Onlar, sizin gibi becereksiz olmadıklarını, görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını gerçekleştirdikleri menfur eylemleriyle ortaya koyuyorlar. Sizler ne yapıyorsunuz, görevinizi yerine getirebiliyor musunuz? Unutmayın, siz yönetenlerin asli görevi de, teröre ve teröriste engel olmaktır.Onları lanetleyerek, ölen öldükten sonra, faillerini bularak, görevinizi yapmış olmuyorsunuz. Önemli olan, testiyi kırdırmamaktır, testi kırıldıktan sonra kıranı bulsanız ne olacak, ölen yurttaşlarımızı geri getirebilecek misiniz?

Sizlerden artık kötü yönetiminiz ve ülkeyi kan gölüne çevirerek halkımızın en tabii hakkı olan yaşam hakkını teminat altına alamadığınız için utanç duymanızı, bu utancınızı da istifa ederek kanıtlamanızı bekliyoruz.

Nihayet bir açıklama geldi, çok sayıda ölü ve yaralı,içimiz yanıyor.

Patlamada ölen yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

13/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 
İzmir Barosu Üyesi Avukat[right-post]
-Reklamlar-
Sakın terörü lanetlemeyin derhal istifa edin!.. Sakın terörü lanetlemeyin derhal istifa edin!.. Reviewed by Unknown on 22:44:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam