Tayyip Bey Bu Beraat Kararlarına Sevinmelidir

-Reklamlar-

Tayyip Bey Bu Beraat Kararlarına Sevinmelidir
Bu makalemizi yazmaya başladığımızda saat 11.55'i göstermekte, beş dakika sonra yeni bir güne gireceğiz.Yani 13.03.2016 pazar gününe girmemize, tamı tamına beş dakika var.
Aslında bu makalemizi gündüz yazacaktık ama, bu hafta yazacak konular o kadar fazlaydı ki, her gün bir makale yazmak zorunda kaldık ve artık yazmaktan bize gına geldi.Üşendik, akşam da doktor kardeşimiz Fehmi Gültekin ve eşi Rezzan hanım ve eşim Serpil ile birlikte İzmir Hakimevinde yemekteydik, söylemesi ayıp, hep birlikte milli içkimiz (ayran değil tabi) eşliğinde yemek yiyerek efkar dağıttık, su gibi akan dakikalar sonunda, güzel geçen gecemiz sonlandı ve şu sıralar evimize geldik, gündüz yazamadığımız makalemizi yazmak üzere bilgisayarımızın başına geçtik ve yazmaya başladık.
Bugünkü konumuz, cumhurbaşkanına hakaret suçundan bir vatandaşımız hakkında açılan bir dava nedeniyle, Yalova Hakimi tarafından verilen beraat kararı ve bu kararın gerekçesi.
Hani, bir konuda görüş bildirir ve yorum yaparız ve sonunda haklı çıkarız ve bunun üzerine, ben söylememiş miydim diyerek hava atarız ya.
İşte biz de bu makalemizde, siz okurlarımıza, biz söylememiş miydik, bizim daha önceki tarihlerde yazdığımız makalelerimiz de dile getirdiğimiz hukuki görüş ve değerlendirmelerimiz, aynen Yalova hakimi tarafından da paylaşılmış, bizim görüşlerimize benzer gerekçeler, beraat kararında kullanılmış, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla açılan davada, bizim daha önce savunduğumuz görüşlerimiz aynen beraat kararına gerekçe yapılmış diyerek övünmek istiyoruz.Yani, biz dememiş miydik diyoruz.
Şaka bir yana, iyi eğitim almış, tarafsız ve yürekli, aklı başında ve onurlu her hakim ve hukukçu;bizim,“BİZ TAYYİP BEY'İN YERİNDE OLSAYDIK” başlıklı, 03/03/2016 tarihli makalemizde yer verdiğimiz; “Hepinizin bildiği gibi, Tayyip Bey yeterli oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilmiştir ama, göreve başlarken zorunlu olarak, Meclis önünde şerefi ve namusu üzerine yaptığı tarafsızlık ve Anayasaya bağlılık yeminine asla sadık kalmamış ve yeterli oyu alarak Cumhurbaşkanı seçilmesine rağmen, Anayasaya uygun koşuları taşıyan bir Cumhurbaşkanı sıfatını kazanamamıştır.Cumhurbaşkanı olarak, partisi ile ilişkisini kesmemiş, anayasanın cumhurbaşkanına verdiği yetki hudutlarının dışına çıkarak,partili bir başbakan gibi ülkeyi yönetmektedir.Anayasanın öngördüğü parlamenter sistemi fiilen ortadan kaldırdığını ve fiili bir başkanlık sistemini tesis ettiğini alenen ilan ederek anayasayı ihlal etmiştir.
Bu nedenle, bize göre Tayyip Bey;Türk Ceza Kanununun cumhubaşkanına hakaret suçunu düzenleyen ilgili maddesinin koruması altında değildir. Tayyip Bey'e yönelik hakaret teşkil eden fiiller, cumhurbaşkanına hakaret suçunu oluşturamaz. Tayyip Bey yönünden, cumhurbaşkanına hakaret suçu işlenmez (muhal) suçtur.” şeklinde ifade ettiğimiz görüşümüze katılır diye düşünüyor ve aynı gerekçelerle,Cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluşmadığını kabul ederek, yargıladığı sanığın beraatine karar veren Yalova Hakimini, yürekten kutluyoruz.
Tayyip Bey; kendisine yönelik hakaret fiilinden dolayı verilen bu beraat kararı nedeniyle sakın üzülmesin ve bu beraat kararını veren hakimi eleştirmeye kalkışmasın, bilakis, yatsın kalksın,bu hakimimize teşekkürlerini sunsun.
Niçin mi?
“BİZ TAYYİP BEY'İN YERİNDE OLSAYDIK” başlıklı makalemizde açıkladığımız gibi, hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açılan ve cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahkum olan ve bu mahkumiyet kararı kesinleşen bir vatandaşımız ve avukatı, Yalova Hakiminin kararında yer verdiği gerekçelerle beraat etmesi gerekirken mahkum edilmesi nedeniyle bir hak ihlaline uğradığını iddia ederek bireysel başvuru hakkını kullanarak Anayasa Mahkemesine başvurduğu taktirde, Anayasa Mahkemesi, ister istemez, Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in cumhurbaşkanlığını mercek altına alacak ve Tayyip Bey'in, anayasanın öngördüğü koşulları taşıyan, anayasaya göre namusu ve vicdanı üzerine yaptığı tarafsızlık ve anayasaya bağlılık yeminine sadık kalıp kalmadığını tartışacak ve büyük bir ihtimalle de, Tayyip Bey'in cumhurbaşkanlığının, anayasal meşruiyet taşımadığına karar verecektir.
Bize göre, Yalova hakimi, Tayyip Bey'in aleyhine değil,lehine ve yararına olan bir karara imza atmıştır.
Bizden söylemesi, Tayyip Bey; sakın ha. sesini çıkarma ve sus, dua et, cumhurbaşkanına hakaret suçundan açılan tüm davalar beraatla sonuçlansın ki,hak ihlali başvurusu nedeniyle cumhurbaşkanlığınız Anayasa Mahkemesi tarafından tartışma konusu yapılmasın.Akılsız dostlarınıza kulak asmayınız Tayyip Bey, siz akıllı düşmanınıza kulak veriniz ve sonunda zararlı çıkmayınız.

13/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

İzmir Barosu Üyesi Avukat[right-post]
-Reklamlar-
Tayyip Bey Bu Beraat Kararlarına Sevinmelidir Tayyip Bey Bu Beraat Kararlarına Sevinmelidir Reviewed by Unknown on 19:41:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam