Teröre teslim olmayacağız! - Güner Yiğitbaşı

-Reklamlar-

Teröre teslim olmayacağız! - Güner Yiğitbaşı
Bizi yönetenler, daha doğrusu yönetemeyenler, mangalda kül bırakmaksızın sürekli ne diyorlar?

Asla teröre teslim olmayacağız.

Bu ne demek?

Normal ve orta zekalı bir insan; iktidarın, teröre teslim olmayacağız söyleminden ne anlar?

Kişi ve toplum olarak, terörden korkmamalıyız,evlerimize kapanmamalıyız, teröre rağmen normal kişisel ve toplumsal yaşamımıza devam etmeliyiz, terörü önlemek için ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır, halkımızın can güvenlikleri sağlanacaktır, hiçbir endişeye ve korkuya kapılmadan, siyasal iktidara ve onun alacağa önlemlere güveniniz.

Biz de, Tayyip Bey ile diğer AKP yöneticilerinin sürekli tekrarladıkları, teröre teslim olmayacağız söylemlerinden bunu anlıyoruz.

Tam bizi yönetenlere güvenmeye başladığımız, teröre rağmen normal yaşam koşullarına dönmeye çalıştığımız bir sırada, dün (20/03/2016) İstanbulda yapılması gereken Galatasaray- Fenerbahçe lig maçı, hem de müsabakanın başlamasına çok az bir süre kala, terör nedeniyle iptal edilmesin mi.

İstanbul Valisi bir açıklama yaparak,ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak,Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yapılması gereken lig maçınının ileri bir tarihe ertelendiğini ilan etmiştir.

İstanbul Valisinin, ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesi dediği şey; maç nedeniyle bir terör saldırısının yapılacağı konusunda ciddi bir istihbari bilgi aldıklarının beyanıdır.

Başa dönersek, hani teröre teslim olmayacaktık?

Her ne sebeple olursa olsun, yapılması gereken bir futbol müsabakasının, son anda terör nedeniyle iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmesi, teröre teslim olmak değil midir?

Bu futbol müsabakasının yapılmasına aniden karar verilmiş ve bu nedenle yeterli güvenlik tedbirlerinin alınması için gerekli zaman bulunamamış değildir.

Bu futbol maçının 20/03/2016 tarihinde yapılacağı, maç tarihlerinin belirlendiği lig sezonunun başladığı aylar öncesinden bellidir.

Teröre teslim olmayacakları konusunda iddialı olan AKP iktidarı, yapılacağı aylar öncesinden belli olan bu maçın güvenlik içinde yapılmasını sağlayacak önlemleri almaya muktedir değil midir?

Vali diyor ki, daha doğrusu valiye söylettiriliyor ki; ciddi bir istihbarat aldık, bu istihbaratı değerlendirdik ve maçı iptal ediyoruz.

Ne güzel işte, bugüne kadar ciddi bir istihbarat alamadığınız için, istihbarat zafiyetiniz nedeniyle önleyemediğiniz, önceki üç Ankara ve İstanbul Sultan Ahmet ve İstiklal Caddesi patlamalarına göre bir adım öndesiniz, ciddi bir istihbarat almışsınız ve muhtemel bir terör saldırısından bilgi sahibi olmuşsunuz, bu bilgi çerçevesinde, önceki emniyet tedbirlerinizi takviye edip daha da artırarak maçı oynatsanıza ve aldığınız ciddi istihbarata dayanarak, eylem hazırlığındaki terörisleri ele geçirip iktidarınızın gücünü (!) halkımıza göstersenize.

Bundan daha iyi bir imkan ele geçirilebilir mi?

Maçı iptal edeceğinize, meydana çıkarak, halkımıza aslanlar gibi demeliydiniz ki; bir istihbarat aldık ama, hiç merak etmeyin, ancak biraz daha dikkatli olun, tüm güvenlik tedbirlerini daha da artırarak aldık, huzur içinde maçı izleyiniz.

Ama ne gezer.

AKP iktidarı; sudan bir sebeple, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yapılması gereken futbol müsabakasını iptal ettirmekle, teröre engel olabilmek, teröre karşı teröristlerin eline geçmiş bulunan psikolojik üstünlüğü yeniden geri alarak, halkımıza terör ve terörü önleme konusunda güven verebilmek için eline geçen çok önemli fırsatı kaçırmış ve teröre teslim olmuştur.

Demek ki; AKP iktidarının sürekli dile getirdiği, teröre teslim olmayacağız söyleminin, onlara göre asıl anlamı; terörü önlemekte acz içinde olsak da, istifa etmeyeceğiz ve terörü önlemeye muktedir bir iktidarın önünü açmamakta direneceğiz, demekmiş.

Bu yalın gerçekleri yazınca da, bu yazılanlardan ders çıkarılacağına, teröre destek vermekle suçlanan yazarlar oluyoruz.

Bugüne kadar teröre kimlerin destek verdiğini, onlara yardım ve yataklık yaptıklarını, geç de olsa  halkımız anlamaya başlamıştır.

21/03/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

İzmir Barosu Üyesi Avukat
-Reklamlar-
Teröre teslim olmayacağız! - Güner Yiğitbaşı Teröre teslim olmayacağız! - Güner Yiğitbaşı Reviewed by Unknown on 20:22:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam