LTE Nedir ? Telefonlarda Görünen LTE Yazısı Nedir ?

-Reklamlar-
LTE Nedir ? Telefonlarda Görünen LTE Yazısı Nedir ?
Bu günlerde cep telefonu kullanıcılarının merak ettikleri konulardan birisi olan mobil veri açınca ekrana çıkan LTE yazısı oldu. 4.5G ye geçildiği bu günlerde cep telefonlarında çıkan LTE yazısının anlamını ve ne işe yaradığını neden çıktığını bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. İşte sizlere LTE nedir ? sorusunun yanıtları....Normal şekilde mobil verisini açtı vatandaşlar fakat birçok kişi cihazlarının veri transferi bölümünde LTE ya da LTE-A yazısını görünce bir merak içinde kaldı. "Yahu biz 4.5G'ye geçmedik mi? LTE/LTE-A nedir?" şeklinde dolaşan sorulara hemen biz de cevap verme gereksinimi duyduk.

LTE ve 4G Aynı Şey midir? 
Aslında bu soruyu LTE bir 4. nesil iletişim protokolü müdür şeklinde sormak daha uygun olur. Nitekim WiMax ve HSPA+ gibi 4üncü nesil iletişim teknolojileri ile birlikte 4G olarak anılan LTE, Uluslararası Telekomünkasyon Birliği tarafından 2010 yılında 4G’nin tanımının değiştirilmesi ile bu şekilde anılmaya başlamıştır. Bazı sektör uzmanları ise LTE’nin 5G olarak adlandırılması gerektiğini düşünmektedirler.

LTE Nedir ? 
LTE, İngilizce karşılığı olan Long-Term Evolution, yani Uzun Süreli Gelişim anlamına gelen kelimenin kısaltılmasıldan elde ediliyor. Bizi ilgilendiren şekilde basitçe anlatmak gerekirse 4G hızının bir diğer adı olarak kullanılan bir terim. Yani Yüksek Hızlı İnternet diyebiliriz aslında.



lte nedir,lte ne işe yarar,telefonlarda lte görünüyor,lte yazısı,LTE nedir, Lte ne işe yarar,LTE anlamı,lte ne anlama geliyor,
-Reklamlar-
LTE Nedir ? Telefonlarda Görünen LTE Yazısı Nedir ? LTE Nedir ? Telefonlarda Görünen LTE Yazısı Nedir ? Reviewed by Unknown on 10:42:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam