Sivas Ketesi Tarifi

-Reklamlar-
sivas yemek tarifleri

Sivas Ketesi Tarifi

Malzemeleri:

Hamuru İçin;
6 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz

İç Harcı için;
4 yemek kaşığı tereyağı yaklaşık 200 gram
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıv ıyağ
Bir tutam toz şeker

Hamurları Yağlamak İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:
Hamuru için, unu eleyerek bir kaba koyun. Ardından yumurta akını, ılık sütü, ılık suyu, sıvı yağı, mayayı ve tuzu ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra, elinizle rulo şekline getirip 3 parmak kalınlığında kesip tekrar yuvarlayın.

 Diğer tarafta iç harcı için, tereyağını ve sıvı yağı bir tavaya koyup unu da ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulduktan sonra cevizi de ekleyip karıştırın. Başka bir tarafta da hamurları yağlamak için tereyağını eritin.

Yuvarladığınız hamurları ince bir şekilde açın. Açtıktan sonra, erittiğiniz yağla yağlayıp 4 parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz hamurları üst üste koyup yine 4 parmağınızla bol bir şekilde rulo gibi sarıp alt tarafını kapatın.

 İçerisine yaptığınız iç harçtan koyup üst tarafını da kapattın. Ardından bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra buzdolabında 5-10 dk bekletin. Bekledikten sonra, tekrar elinizle fincan altı kadar açıp tepsiye yerleştirin. 

Yumurta sarısını, yağı ve şekeri de karıştırıp üzerine sürdükten sonra, 180 derecede fırına vererek pişirin.
-Reklamlar-
Sivas Ketesi Tarifi Sivas Ketesi Tarifi Reviewed by Admin on 14:53:00 Rating: 5

Reklam