PKK'ya Agri'da Agir Darbe

-Reklamlar-


PKK'lıların kaçtığı Ağrı Dağı'na hava destekli operasyon başlatıldı






Iğdır'da yol kesme, araç yakma, bombalı ve el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı.Operasyonda Ağrı dağının Leçelik bölgesinde teröristlerin eylemlerinde koordine ettiği sığınaklar ele geçirildi.

Sığınakta, 6 adet telsiz ile hazırlanmış patlama düzeneği, 18 adet elektrikli fünye, 11 top kablo (1100 metre), 60 litrelik mazot dolu 7 adet bidon (420 litre), 1 çuval patlayıcı madde yapımında kullanılan gübre, ekmek, peynir, çay, un ve giyim malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler jandarma ekiplerince bulunduğu yerde imha edildi.

Öte yandan, 12 Ağustos 2015 tarihinde Pamuk Geçidi mevkinde gasp edilen bir kamyonetin Bulakbaşı Köyü'ndeki bir evin bahçesinde bulundu. Araç içerisinde 3 adet farklı araç plakası, 2 adet kablolu pil düzeneği ve muhtelif örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Araç, patlayıcı madde ile tuzaklandığı şüphesi ile uzaktan imha edildi. Ele geçirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneklerinin 13 polis memurunun şehit edildiği olayda kullanılmış düzenekle aynı olduğu bildirildi.

-Reklamlar-
PKK'ya Agri'da Agir Darbe PKK'ya Agri'da Agir Darbe Reviewed by Hyper on 22:18:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Reklam